Verpakking Voordeel - De webwinkel voor verpakkingsmaterialen
Boven 200 euro gratis verzonden Morgen je verpakkingmateriaal in huis Verpakking Voordeel is telefonisch bereikbaar

Waarom kiezen voor duurzame papieren verzendzakken?


Het materiaal van papieren verzendzakken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en klanten vinden het belangrijk dat een bedrijf duurzaam onderneemt. Wil jij jouw producten versturen maar wel op een milieubewuste manier? Bestel dan onze papieren verzendzakken. Deze zakken zijn gemaakt van gerecycled materiaal, namelijk kraftpapier. De verzendzak bevat het FSC-keurmerk wat betekent dat het hout dat gebruikt wordt op een duurzame manier is verkregen. Kraft is een stevige papiersoort, waterbestendig en 100% recyclebaar. Hierdoor geeft dit papier jou ook de stevigheid die een verzendzak nodig heeft. Het bruine papier geeft jouw bestellingen naast stevigheid ook een hippe uitstraling. Steeds meer kledingwebshops kiezen om deze redenen voor het papieren alternatief.

duurzaamheid. Je wil de retourzendingen zo klein mogelijk houden maar kunt deze helaas nooit helemaal voorkomen. De dubbele plakstrip zorgt er voor dat jouw klanten niet op zoek hoeven naar een geschikte verpakking, maar gewoon jouw duurzame verzendzak kunnen hergebruiken. Nadat jouw klant de verzendzak via de kartelrand heeft geopend blijft er één ongebruikte plakstrip over. De klant kan op deze manier in een handomdraai de retourzending klaar maken voor verzending. Dus gerecyclede verzendzakken die ook nog eens hergebruikt kunnen worden!

Wat zijn de voordelen van een verzendzak ten opzichte van een verzenddoos?

 • Alle maten papieren verzendzakken zijn gunstig verpakt in een doos. Hierdoor nemen deze veel minder ruimte in om op te slaan. Plano vouwdozen zijn vaak groot en daardoor minder handig qua opslag op je werkplek.
 • Met een papieren verzendzak verpak je veel minder lucht! De verzendzak sluit zich goed rondom jouw product, waar je bij een vouwdoos al snel iets aan ruimte overhoudt die opgevuld moet worden.
 • Bij een verzenddoos ben je meer tijd kwijt bij het verpakken. Voor de papieren verzendzakken heb je geen tape nodig. Nadat je het product in de verzendzak hebt geplaatst is het nog slechts een kwestie van de verzendzak afsluiten. Dit doe je middels de plakstrip aan de bovenzijde van de verzendzak.
 • Vaak is het lastig om in te schatten of de producten die jij verkoopt wel of niet in een verzendzak passen. Om het iets gemakkelijker te maken hebben we hieronder een overzicht van de 3 maten die wij verkopen als kraftverzendzakken. Daarbij staan direct een aantal voorbeelden van producten die hier regelmatig in verstuurd worden. Wel zo handig!

  • Maat S (250 x 350 x 50 mm). Deze maat past door de brievenbus dus bespaart je ook verzendkosten. Deze maat papieren verzendzakken wordt veelal gebruikt voor het versturen van kleine kleding zoals kinderkleding.
  • Maat M (320 x 430 x 80 mm). Dit is één van de meest gebruikte maten. Van kinderkleding tot dunne kleding voor volwassenen. In maat M kun je eenvoudig één of meerdere shirts verpakken.
  • Maat L (450 x 550 x 80 mm). Kleding voor volwassen verstuur je gemakkelijk in maat L. In deze verzendzakken worden onder andere truien, broeken en winterkleding verstuurd.

  Veel van onze klanten gebruiken de verzendzakken voor het versturen van kleding. Of je nu de eerste stappen aan het zetten bent in het verduurzamen van jouw onderneming of hier al geruime tijd mee bezig bent. Deze duurzame papieren verzendzakken zijn een milieubewust oplossing!

  Alle producten in voorraad Verpakking voor particulieren en bedrijven Bestelling afhalen bij Verpakking Voordeel